Hieronder vind je een aantal boekjes, folders en tijdschriften waarvoor ik de tekeningen heb gemaakt..

 

Op pad met Wiebel en Kriebel

Een van mijn favoriete opdrachten was toch wel de illustraties maken voor het prentenboek 

van Wiebel en Kriebel. Een voorleesboekje voor kleuters!

 

Omschrijving: Wiebel is een vrolijk jongetje, met een wel heel bijzonder vriendje: Kriebel is paars, lief en woont op Wiebels

schouder. Wiebel en Kriebel  beleven samen tien vrolijke avonturen waarbij je bijna niet stil kunt blijven zitten. Maar dat hoeft ook niet.. de voorleesverhalen zijn om mee te bewegen!

 

Ik heb ook een lespakket gemaakt voor leerkrachten vol met creatieve en educatieve Wiebel en Kriebel lesideeën voor kleuters. ->Klik hier<- om de werkbladen te downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het boek 'Op pad met Wiebel en Kriebel' is vanaf oktober 2015  ->hier<- te bestellen voor €14,95.

 

Lang leve de liefde

Op 14 februari Valentijnsdag dit jaar kwam, hoe toepasselijk, het boek 'Lang leve de liefde' van Cocky Drost uit.

Een boek voor een goed begin van een lang leven samen. Cocky is relatietherapeute en was bezig een boek te schrijven.

Ze zocht een illustator om haar tekst te illustreren. 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdschrift Belle

 

Een andere erg leuke opdracht was het illustreren van het tienertijdschrift Bele. Hoofdredacteur Eline zocht contact met mij en na het zien van de cover was ik zo enthousiast. Wat een prachtig tijdschrift is dit! 

 

Beschrijving: Belle is het meidenmagazine waar meiden al heel lang om vragen. Wat moeders hun dochters met een gerust hart laten openslaan. Met veel eerlijke artikelen over geloof, relaties, mode en beauty, koken, DIY en zelfbeeld waarin meiden zélf een grote rol spelen."

 

Moeder van dit huis

Voor Elza den Hertog maakte ik de tekeningen voor dit boek over een samengesteld gezin. Het boek is geschreven op basis van eigen ervaringen aangevuld met kennis en ervaringen van deskundigen. 

 

 

 

Poster voor veiligheid op de bouwplaats

Voor Grafisch ontwerpbureau Pincarel maakte ik een drietal tekeningen rond het thema 'veiligheid op de bouwplaats'. Tekeningen voor onderstaande onderwerpen:

 

        - Blijf uit de buurt van machines (zie je mij, dan zie ik jou)

        - De bouwplaats is geen speelplaats, dus niet binnen de hekken spelen 

        - voor veiligheid zorgen we met z'n allen (iets onveiligs gezien, meld het dan!)

 

De posters komen te hangen rond een basisschool waar binnenkort gebouwd

gaat worden. 

 

Sprookje 'de taarten van Glansrijk'

Ik heb net een erg leuke opdracht afgerond waarbij ik de tekeningen heb gemaakt voor een sprookje, geschreven door JTV Mondzorg voor kids. Een informatieboekje voor jonge kinderen voor een gezond gebit. Het sprookje ging over Prinses Glansje uit Glansrijk, waar ze allemaal mooie tanden hebben. Het doel van het boekje is vooral ook aandacht voor thema’s bij de kindertandarts, zoals bijvoorbeeld de 1e controle, het maken van een foto, tips voor goed poetsen en gaatjes. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etenst(r)ijd

Eind april 2016 komt het nieuwe boek Etenst(r)ijd uit voor kinderen vanaf 10 jaar. In dit boek over voeding leggen twee dokters en een diëtist, op een leuke en heldere manier uit wat gezond en ongezond is. Tot nu toe is dit mijn grootste opdracht geweetst waarvoor ik heel veel kleurrijke tekeningen heb gemaakt. Etenst(r)ijd is eind april verkrijgbaar via dokters Bas & Nanno. Hieronder zie je een aantal tekeningen..

 

Sprookje 'Glansrijk en het grote geef-feest'

Ik heb net weer een erg leuke opdracht afgerond voor een nieuw sprookje over Glansje , geschreven door JTV Mondzorg voor kids. Een bijzonder verhaal over het plezier van 'geven', waarbij jezelf niet belangrijk bent, maar wat voor de ander doet. Dit sprookje geeft kinderen een andere kijk op het Sinterklaasfeest. Natuurlijk komt ook het onderwerp voor het onderhouden van een gezond gebit aan bod. Wel zo belangrijk met al dat snoepgoed in aantocht ;)

Instagram button copy.png